Hjørring Kommune tilbyder gratis elcykelkursus for seniorer for at forbedre cykelsikkerheden

Foto: Hjørring Kommune.
dato

Gratis elcykelkursus for seniorer tilbydes i Hjørring Kommune

Hjørring Kommune og Dansk Skolecykling inviterer personer over 60 år, der kører på elcykel, til et gratis kursus den 2. april 2024. Kurset er åbent for både nye og erfarne elcyklister og har som mål at fremme sikker og fornøjelig cykling i lokalområdet.

Programmet for dagen starter med en "Introduktion til elcyklen" fra kl. 9.00 til 12.00, hvor deltagere vil blive introduceret til forskellige elcykeltyper og få hjælp til at vælge den rigtige cykel. Der vil også være træning i balance, trafikadfærd og motorjustering. Derefter afholdes "Elcykel fortsætterkursus" fra kl. 12.30 til 15.30, som fokuserer på cykeltilpasning, motor og gear samt avancerede trafikstrategier, inklusiv træning i håndtering af snæver styring og små forhindringer.

Praktisk information inkluderer, at hvert kursus har en varighed på 2½ time plus ½ time til spørgsmål og prøveture. Der vil ikke finde nogen trafikkørsel sted under kurset. Alle nødvendige kursusmaterialer udleveres ved start, og det er anbefalet, at deltagerne klæder sig efter vejrudsigten. Hver klasse er begrænset til 15 deltagere, og der vil være mulighed for delvis at dele cykler mellem deltagere. Kurserne vil finde sted på Køreteknisk anlæg på Vester Hedevej 260 i Hjørring.

Interesserede er nødt til at tilmelde sig på forhånd på først til mølle-basis, senest den 20. marts. Dette er en enestående mulighed for elcyklister over 60 år i Hjørring Kommune til at forbedre deres cykelfærdigheder og cykelsikkerhed, og alle opfordres til at benytte sig af tilbuddet.

http://hjoerring.dk/nyt-og-presse/nyheder/2024/mar/gratis-kursus-for-elcyklister

Kilde: Hjørring Kommune