Forældre i Hjørring Kommune kan få tilskud til pasning af egne børn fra årsskiftet.

Foto: Hjørring Kommune.
dato

Fra den 1. januar 2024 kan forældre i Hjørring Kommune få tilskud til at passe deres egne børn. Det gælder de mindste børn i alderen 0 – 5 år.

Ordningen, som blev vedtaget på byrådsmødet den 25. oktober, som en del af budget 2024, skal give familier mulighed for at være sammen med deres eget barn længere tid end barselsperioden, hvis de ønsker det.

Du kan få 6.920 kr. i tilskud pr. barn pr. måned i alderen 0-2 år og 4.745 kr. i tilskud pr. barn pr. måned i alderen 3-5 år.

Du kan modtage tilskud til pasning af egne børn i en periode på minimum 8 uger og maksimalt et år. Hvert barn kan modtage ét tilskud, og der kan maksimalt udbetales tre tilskud til samme husstand.

Du kan ansøge om tilskud til pasning af egne børn ved at udfylde en digital blanket. Fra den 1. december kan blanketten findes på Hjørring Kommunes hjemmeside, hvor du også kan læse mere om ordningen og de betingelser, som skal være opfyldt, for at modtage tilskuddet.

Læs mere om ordningen her 

Kilde: Hjørring Kommune
Denne artikel er udarbejdet af 3. part. Indholdet er hverken sponsoreret eller betalt. De holdninger, der måtte fremgå, repræsenterer ikke redaktionen.