Bilist overså rundkørsel og påkørte lysmast

Kilde: Nordjyllands Politi
Profilbillede
Ninna Jalog nj@vores-mediehus.dk

En 20-årig bilist var del i et solouheld på Oremosevej søndag den 6. september om aftenen.

Bilisten kom kørende ad Oremosevej i nordlig retning fra Hjørringvej med en hastighed på 70-80 km/t. Her overså bilisten en rundkørsel ved Danmarksgade. 

Bilen, som ikke længere var under bilistens herredømme, fortsatte ind i en lysmast i rundkørslens hjørne, som resulterede i, at lysmasten væltede ind over en nærliggende bygning.

En beredskabspatrulje ankom kort efter til stedet, hvor de traf bilens fører. Vedkommende var heldigvis ikke kommet til skade i uheldet. Der var dog materiel skade i uheldet herunder på bilen og lysmasten.

Kør bil, når du kører bil!

Uopmærksomhed skyldes ikke, som mange fejlagtigt tror, ting uden for bilen. 70% af de ting, der tager opmærksomheden findes i bilen. Det kan fx være at:

  • Man taler i telefon eller læser/skriver SMS
  • Man indstiller GPS eller radio
  • Man samler ting op fra gulv eller handskerum
  • Man spiser eller drikker
  • Man tager dig af urolige børn eller taler med dine medpassagerer
  • Man har tankerne et helt andet sted eller er stresset

Du ved godt, det er farligt. Og alligevel kan du måske ikke helt sige dig fri for at have gjort nogle af tingene. Måske prøver du at kompensere ved at sætte farten ned imens, men det er ikke altid nok til at forhindre risikoen for ulykker. Risikoen for ulykker øges markant fordi man reagerer for sent og for langsomt på uventede situationer. Og har du ikke øjnene med dig, når du måske slet ikke at reagere!

Læs mere på sikkertrafik.dk

Flere artikler